Поне 1000 лева заплата  трябва да получава човек, който иска

...
Поне 1000 лева заплата  трябва да получава човек, който иска
Коментари Харесай

Според новите правила на БНБ: Поне 1000 лева заплата за 80 бона ипотечен кредит

Поне 1000 лв. заплата  би трябвало да получава човек, който желае да получи 80 000 ипотечен заем. Това пресметнаха банкери и финансисти, откакто Българска народна банка задължи банките да съблюдават 6 критерия при даването на заеми.

Какви са останалите параметри по ипотеката при подобен приход, разкрива „ 24 часа “. Годишните разноски по заема от 3,12%, променлива годишна рента 2,8% и период от 30 години. От сумата ще се приспаднат 250 лева за разглеждане и утвърждение. 5 лева за разкриване на разплащателна сметка. 300 лева за оценка на парцел, който се ипотекира, по 4,50 лева всеки месец за обслужване на разплащателната сметка.

Всяка година има и наложителна застраховка за парцела, която ще се пресмята като % от непогасената главница на заема. За целия интервал на погасяване на заема сумата е 1763,52 лева

Месечните вноски при тези условия са 328,72 лева, а общата изплатена сума в края на интервала ще е 122 336,12 лева Ако претендентът за заем получава чисто 700-800 лева, той
най-вероятно няма да бъде утвърден по новите правила,
които стават наложителни.

Повечето банки към този момент са оповестили условията си към кредитоискателите на своите уеб сайтове. По-големите даже оферират калкулатори за предварителна оценка. По тях, след попълването им, всеки може да реши дали има шансове за заем, без да посещава офис на банката.

С новите правила късмет за приемане на заем за жилище отсега нататък ще имат хората, които желаят от банката до 80% от цената му. Не повече от 40% от прихода им ще отива за погасяване на вноските. А срокът за погашение няма да е по-дълъг от 30 години. Това е изводът от ограниченията на Българска народна банка. Най-важният показател  там е съотношението сред размера на заема, месечния и годишния приход и цената на обезпечението.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР